• Allan Petterssons symfonier uppmärksammas med ett projekt som pågått sedan 2013. Nu har man chans att kamma hem ytterligare en grammis. Foto: Eva Lindblad

SON nominerade till Grammis

För tredje gången får SON en Grammisnominering för en inspelning av Allan Petterssons musik - den här gången för symfoni nr 14.

För tredje gången har Norrköpings symfoniorkester nominerats till en Grammis.  Nu är SON tillsammans med dirigenten Christian Lindberg och Allan Pettersson-projektet nominerade i kategorin Årets klassiska, med Allan Petterssons fjortonde symfoni. 

Tidigare nomineringar

2015 fick orkestern motta en Grammis för inspelningen av Petterssons Symfoni nr 9 och 2016 blev Symfoni nr 13 nominerad. 

Projektet att ge ut Allan Petterssons samtliga symfonier och andra verk i en cd-box 2019 är ett samarbete mellan Norrköpings Symfoniorkester, dirigent Christian Lindberg och skivbolaget BIS.

Uppmärksammat projekt

Projektet innefattar årliga konserter och inspelningar. Den 10 juni 2018 gästspelar Norrköpings Symfoniorkester och dirigent Christian Lindberg med Allan Petterssons Symfoni nr 7 i Musikverein i Wien.