• Mari Torstensson hoppas på att i framtiden få till en permanent linje till Gotland. Foto: Kajsa Nilsson

Sommarflyg till Visby

Snart blir det återigen enkelt för östgötarna att ta sig till sommaridyllen Gotland. Flyglinjen Norrköping-Visby är tillbaka och har sin premiärtur den 26 juni, lagom till midsommar.

Under sju veckor kommer den nya flyglinjen vara öppen och varje vecka görs två resor tur och retur, på torsdagar och söndagar.

Sommartrafik

Resan kommer att ta cirka 30 minuter och man kommer att använda turbopropellerplanet Saab 2000 som har plats för 50 passagerare.

– Vi har länge arbetat för att få tillbaka en förbindelse med Gotland, en linje som tidigare funnits i många är. Nu är det frågan om sommartrafik, men för oss känns det som ett riktigt bra första steg. Det är fantastiskt roligt att knyta ihop Norrköping och Visby igen och vi hoppas givetvis att bokningsbilden ska bli så bra att vi så småningom får till en permanent linje, säger Mari Torstensson, vd för Norrköpings flygplats.

Den huvudsakliga målgruppen för flygresan är resenärer från Östergötland, Södermanland, Småland och Närke. Gotlandsflyg har sedan tidigare andra sommardestinationer samt flyger året runt till Stockholm, Malmö och Göteborg.