Sommaren blir het höst

Nyss hemkommen från Syrien och Libanon längtar jag efter ett mer normalt samtalstons läge i den politiska vardagen som vi trots allt har här i Sverige. Jag längtar efter ett samhällsklimat som inte påverkas alltför mycket av stormakternas intrigerande och deras spel för sina egna intressen vilket jag inte är lika säker på att vi alltid orkar stå emot. Jag byter gärna ut 45 - 50 grader Celsius mot Skandinaviens behagligare temperatur.

Det kommer att bli en spännande och het politisk höst som nu snart avlöser den varma sommaren. Nästa år är det valår igen och uppmarschen till detta val börjar nu i höst. Så sakteliga drar både riks- såväl som kommunpolitiken igång.

Humanismens flykt

Det finns ett antal intressanta frågor att vraka välja på om man är spinndoktor på något partikansli i Stockholm. Det finns också några mer eller mindre döda frågor som det behövs ABC hjälp för att få igång.

Flyktingfrågan fortsätter tyvvär att minska i betydelse i takt med att asylsökandet minskar.  I och med att Sverige stängt sina geografiska geografiska och förändrat sitt humanistiska beteende har andra frågor skjutit i förgrunden. Nationalismen och Svenska värderingar är en sådan fråga som allt för länge har fått ta allt för mycket plats i den svenska ankdammen.

USA-valet. Ja, Trump versus Clinton, kommentarer är överflödiga. Det behövs dock mer feminism lite här och var.

 Vinster i välfärden. Ja här får vi se om det är en vänstersväng på gång som regeringspartierna blinkat för en längre tid.

Ostlänken

Frågan om höghastighetståg mellan Stockholm och Göteborg/Malmö rullar på och är högaktuell under senhösten.

Regeringsfrågan och Brexit ger väl ingen finansvalp några kalla kårar idag.