• Anders Bevemyr tillträder sina nya tjänst den 16 januari. Foto: Privat

Snart tillträder Bevemyr

Nu är det inte långt kvar förrän Söderköpings nya kommunalråd tillträder. Anders Bevemyr (S) lämnar rollen som barn- och utbildningsnämndens ordfröande och blir kommunstyrelsens ordförande i mitten av januari.

Anders Bevemyr har en lång politisk bakgrund och redan som 13-åring gick han med i Socialdemokraternas ungdomsförbund. Under två års tid har han suttit som ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Söderköpings kommun, men den 16 januari börjar det nya arbetet som heltidspolitiker och kommunens högsta styrande person.

– Det känns jätteroligt att gå in i den här rollen. Att även känna att man har partiets förtroende att leda Söderköping känns fantastiskt och jag tror att det är en bra tid att tillträda nu när staden expanderar så mycket, säger Anders Bevemyr.

Bra samarbete

Det var den 9 november i år under ett kommunfullmäktigesammanträde som han utsågs till nytt kommunalråd. Han efterträder Mattias Geving (S) som har suttit med i kommunstyrelsen sedan 2010.

Han själv tycker att de har ett bra samarbete inom majoriteten i dag men att sammarbetet med oppositionen kan bli bättre. Han säger sig vara en person som vill att man hjälps åt och ser ingen anledning att vara orolig för kommunens framtid.

Viktiga frågor

Några av de stora frågorna som Anders Bevemyr och majoriteten står inför är bostadsbyggandet och integrationsfrågorna. Två viktiga punkter som kommer fortsätta att diskuteras under nästa år.

Anders Bevemyr är född och uppväxt i Söderköping, och har förutom sysslat med kommunpolitik även jobbat som chef för ett gruppboende för psykiskt funktionshindrade människor bland annat.