• Gitarr är som vanligt i topp bland instrumenten att lära sig på Kulturskolan. Foto: Linnéa Nestor

Snart nya lokaler för Kulturskolan

Kulturskolan i Norrköping innefattar undervisning i många instrument och kreativa verksamheter, till hösten har omkring 250 nya elever antagits. Som vanligt är piano/klaviatur, gitarr och slagverk populärast. I oktober kommer Kulturskolans verksamhet flytta till nya lokaler vid Nya Parken tillsammans med Ektorpsringens grundskola men till dess fortsätter verksamheten som vanligt.

Till de nya lokalerna flyttar all verksamhet som i dag finns utspridd i staden. Den enda verksamheten som kommer att fortsätta i nuvarande regi är film- och animation som stannar kvar på Cnema. Även ytterområdenas undervisning blir kvar i respektive ort.

– Det här blir ett spännande år, särskilt med flytten, säger Hans Eriksson, kulturskolechef.

Föreställninglokal

I de nya lokalerna finns förutom undervisningsrum även föreställningslokal med plats för 150 åskådare och ett ”vardagsrum” med möjlighet till café.

– Föreställningssalen i nya lokalerna är precis lagom för oss, men vi kommer fortfarande använda Hörsalen, De Geerhallen och Flygeln till större konserter, säger Hans Eriksson.

Kulturprofil

Med flytt på höstlovet minimeras antalet lektionstimmar som går bort, men Kulturskolan har ändå reserverat sig för att några dagars undervisning kan utebli, verksamheten planeras att rulla på som vanligt från och med vecka 45.

Förutom Kulturskolan kommer även Ektorpsringens grundskola ta plats i nya lokalerna och de har till hösten infört kulturprofiler som innebär att eleverna får extra undervisning i antingen musik, film, dans, bild, drama, slöjd, teknik eller idrott. För de estetiska profilerna står Kulturskolans lärare för undervisningen.