• Sex personer är anställda på Sushi Yama i Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson
  • Restaurangen serverar sushi och varma rätter. Foto: Kajsa Nilsson
  • Alla inredningsdetaljer har företagets logotyp på sig. Foto: Kajsa Nilsson

Snabb sushi med stil

Norrköping har fått tillskott i restaurangutbudet i form av sushikedjan Sushi Yama som just nu är inne i en expansiv period och öppnar nya restauranger i flera städer. I Norrköping ligger restaurangen centralt med lokal på shoppinggatan.

På menyn återfinns de för sushirestauranger vanliga rätterna med diverse olika rullar med rå fisk. Förutom grundutbudet har Sushi Yama också tillagade asiatiska varmrätter med kyckling och entrecote.

Eventuellt en till

Redan efter bara ett par veckor är kundtillströmningen god och många är nyfikna på att prova sushikedjans mat. För att serva Norrköpingsborna med sushi har företaget rekryterat sex personer varav fem på heltid. Kedjan har för märvarande 18 restauranger.

– Vår plan är att ha 30 restauranger i Stockholm och 30 stycken ute i landet. Norrköping är en liten storstad och här skulle det kunna få plats med två restauranger. Vi får se hur det utvecklar sig med restaurangen på Drottninggatan och kommer eventuellt öppna en restaurang i någon av galleriorna eller på Kungsgatan, berättar Gabriel Aydin som arbetar på Sushi Yamas huvudkontor och som tills vidare är restaurangchef i Norrköping.

Vit inredning

Förutom att servera kvalitetsmat har kedjan lagt stor vikt vid inredning, design och uppläggning, trots sitt snabbmatskoncept. Vid en första blick över restaurangen går det att urskilja ett tydligt tema med de vita detaljerna med företagets logotyp på.

Förutom att servera vällagad mat med kort väntetid för gästen har Sushi Yama tagit miljöansvar och införde i mars totalstopp för jätteräkor, också kallade tigerräkor, scampi och gambi, och ersätter dem med torsk. Anledningen till att de har infört totalstopp mot jätteräkor är de konsekvenser som räkodlingarna medför i framför allt Sydostasien med skogsskövlingar och föroreningar.