• Här ska det snart byggas bostäder och därför får Smedby AIS flytta på sig. Foto: Kajsa Nilsson

Smedby smider fina fotbollsplaner

Två nya konstgräsplaner och en samlad verksamhet. Framtiden verkar ljus för Smedby AIS.

– Det här ser vi fram emot, konstaterar Per-Arne Sterner, ordförande i klubben.

I dag har fotbollsklubben Smedby AIS i Norrköping sina aktiviteter utspridda. Framöver ska det bli ändring på den punkten. På en av de nuvarande platserna i Smedby där klubben huserar ska det bli bebyggelse och därför flyttas den delen av verksamheten till den andra platsen, en bit österut i Kungsängen, där SAIS också finns i dag. Här blir det en rejäl ansiktslyftning.

– Vi projekterar just nu för etapp 1 som innefattar bygget av två konstgräsplaner. Vi söker bygglov, håller på med upphandlingar och olika avtal med kommunen. När tjälen gått ur marken i vår ska vi börja bygga och planerna ska vara klara i augusti, redogör Per-Arne Sterner.

Klart 2016

Kommande etapper innehåller uppförandet av olika byggnader på området. En av konstgräsplanerna blir huvudarena och där ska finnas läktare, klubbhus och omklädningsrum. Den andra konstgräsplanen blir en B-plan strax intill.

– Det är osäkert när etapp 2 och 3 är klara men tanken är att hela projektet ska vara i hamn 2016, berättar ordföranden.

I dag finns ett antal fotbollsplaner där klubben i framtiden ska ha all verksamhet. Förutom det nya med konstgräsplaner så ska man också göra om en fullstor grusplan till gräs. På området finns också en niomannaplan med gräsunderlag och ett antal sju- och femmannaplaner. Lite av en fotbollens lustgård.

Kan nyttjas mer

Per-Arne Sterner tycker att nyordningen har flera plus.

– Allt blir fantastiskt mycket bättre, inte minst med konstgräset som gör att vi får mycket mer nyttjandetid på våra fotbollsplaner och kan spela på dem även vintertid. Det blir också fräscht med nya klubblokaler och omklädningsrum även om de inte blir större än de gamla. Det blir dessutom skönt att ha allt samlat och slippa åka runt till olika ställen i stan.