• Lars Stagnborg och Boel Carlsson kammade hem guldet efter en väl genomförd bugg. Foto: Kajsa Nilsson
  • Elin Sköld och Yvonne Nyström från RBU Skaraborg tävlade i bugg klass 2. Foto: Kajsa Nilsson
  • Mona Strömberg samordnade mästerskapen. Foto: Kajsa Nilsson

SM-guld i rullstolsbugg

Samtidigt och i samma arena som Vita Hästen vann mot Skövde med 10-0 tog Norrköping hem SM-guld i rullstolsbugg. Lars Stagnborg och Boel Carlsson har tävlat tillsammans i sju år, alltid med samma framgång.

– Vi började träna ungefär en månad innan vi deltog i SM för första gången och sedan dess har vi vunnit, säger Lars Stagnborg som fick agera kavaljer till många dansanta damer under tävlingsdagen.

Förutom guldmedalj fick paret en vandringspokal överräckt.

– Vi brukar ha vandringspokalen vartannat år, säger Boel Carlsson.

Rädda för förlust

Trots att Norrköping inte har så många aktiva rullstolsdansare har SM arrangerats här i fyra år.

– Det är många föreningar som inte vågar arrangera SM eftersom de är rädda för att gå med förlust. Vi tycker att det är viktigt att SM arrangeras varje år och därför har vi tagit på oss värdskapet i fyra år, säger tävlingsorganisatören Mona Strömberg.

Norrköpings organiserade rullstolsdans hade sin början på Träffpunkten i Lagerlunda.

– Vi hade först bara dans för gående men när det visade sig att det fanns intresse för rullstolsdans började vi med det. Nu arbetar vi med uppsökande verksamhet, säger hon.

Bankett på kvällen

Mästerskapen fick en högtidlig avslutning genom bankett och dans på kvällen. Som underhållning och musik till kvällsdansen var Rivalerna bokade. Andreas Hedenskog och Daniel Wahlström har ursprung från andra dansband men har sedan en tid tillbaka uppträtt under namnet Rivalerna.