• Från kontoret hemma på gården styr Olof Wikström både band och klubbar. Foto: Patrik Ekström
  • Nya klubben Black Saturday bjuder på hårdrock på Arbis. Foto: Fanny Miles

Skrikhult startar svartklubbar

Nej, rubriken ska inte tas bokstavligt och bokaren Olof Wikström har helt rent mjöl i påsen då han startat upp inte mer än två klubbar för hårdrock både i Norrköping men även i Finspång.

Namnet på klubbarna är ”Black Saturday” och ”Plektrum”. Den första håller till på Arbis i Norrköping och den andra på Hugos i Norrköping. Lördagar är det som gäller.

– När jag flyttade tillbaka till Skrikhult från Falun så började jag tänka på vad som fattades här omkring och kom då fram till att det är en mötesplats för oss som gillar hårdrock. Sedan råkade jag springa på bra folk som hade bra lokaler och då var det bara att sätta igång, säger den legendariske bokaren och arrangören Olof Wikström. Mannen som har gigantstora band som Nightwish och Sabaton i sitt stall och även är pappa till Black Xmas som brukar inleda julen några dagar innan dopparedagen.

Svart lördag

– Första ”Black Saturday” var den 20 februari och då var det L-G Petrov från Entombed som stod bakom skivtallrikarna och bjöd på låtar från dj-båset. Senare i år blir det Mogge Håkansson från Marduk och även Tobbe från Sabaton som kommer att vara gäst dj:s. Här har vi satsat på att ha, vad man skulle kunna kalla ”kändis dj:s” och på Plektrum är vi mer inriktade på band och har haft Bloodbound och Entombed på scenen. Den andre april blir det en riktig nostalgikväll med svenska banden 220 Volt och Dalton.

Plektrum

Att det behövs vattenhål som dessa båda klubbar är inte att ta fel på då publiken slutit upp mangrant då det bjudits på hårda godbitar.

– Ja, det här en långsiktig satsning från min sida utan att jag tänker lova något. Kommer det inget folk är det inte heller någon idé att hålla på. Men som det ser ut nu och med det mottagande jag fått så ser det bra ut, avslutar Olof Wikström.

Detta är Skrikhult

Skrikhult Production startades 1995 av Olof Wikström på en gård utanför

Norrköping. 1998 tog han klivet och flyttade till Hultsfred för att ta del av den

kompetens och det kunnande som finns i bygden. Flytten blev väldigt lyckad.

Skrikhult Production räknas idag som en av de mest respekterade och

etablerade agenturerna/arrangörerna i Sverige och mottog 2005 Stimgitarren

för sitt engagemang för svensk livemusik. Efter 9 år i Hultsfred där Skrikhult arrangerade festivalen Gates of Metal samt mässan Swedish Metal Expo