• Hur knyter man nu en fluga egentligen? Anders Berglund och Christer Sjögren får hjälp att klä på sig. Foto: Christoffer Spångberg

Sinatra tillbaka i Norrköping

Frank Sinatras konsert i Finspång 1953 är legendarisk på ett kanske inte alltför smickrande sätt. Nu ger sig Christer Sjögren, Anders Berglund och Sandviken Big Band ut på turné för att hylla mästersångarens hundraårsdag i både Linköping och Norrköping. Men till Finspång kommer man inte...

Att sjunga Frank Sinatra tillsammans med ett storband är något av ett drömprojekt för Christer Sjögren. Under 2014 ska han inte bara ut på turné utan även ge ut en skiva med ”Frankie boy's” låtar.

– Plattan kommer i slutet av januari och innehåller självklara låtar som ”My Way”, ”New York, New York” och ”I got you under my skin” men även ett par låtar som man kanske inte direkt väntar sig ska dyka upp, säger Christer Sjögren och låter nöjd.

Sångarkungen

– Frank Sinatra är oöverträffad när det kommer till frasering och textning. Han gör verkligen den sången han sjunger till sin. Det är det kanske bästa. Från början så är jag ju en rock- och popkille men så skulle jag göra ett par av Franks låtar och jag blev fast direkt, från första stund.

Så var det den berömda konserten i Finspång och det som hände där. Christer Sjögren berättar:

Fiaskot i Finspång

– Det var väl egentligen inte tal om något riktigt fiasko utan det rörde sig mera om en rad olyckliga omständigheter. Frank körde till en början till fel folkpark och möttes av en tom och mörk park vilket hade kunnat göra vem som helst tokig. Då åkte han tillbaka till Norrköping där han och hustrun Ava Gardner bodde på Standard hotell. När de sedan satt och åt fick Frank ett telefonsamtal från Finspång där man undrade om han inte skulle komma och sjunga snart. Han åkte dit, sjöng och åkte hem. Det var nog ändå inte så dåligt sålt med biljetter och sedan gjorde han ännu en mycket uppskattad konsert den kvällen, i Norrköping, avslutar Christer Sjögren. Sjögren, Berglund och Sandviken Big Band kommer till till Norrköping den 13 april som ett led i att hylla Frank Sinatra på hans hundraårsdag.