• Upplev Norrköping på ett annorlunda sätt genom att åka segway. Foto: Daniel Amneklev
  • Det går snabbt att lära sig köra segway. Efter bara två till tre minuter kan du gasa, bromsa och styra. Foto: Daniel Amneklev

Segway drar på smilbanden

Sväva fram på en segway genom somriga Norrköpings stadskärna och natur. Eller varför inte göra en gruppbokning och testa roliga segway-tävlingar?

Segway Norrköping startade våren 2014 och har sedan dess expanderat i rasande fart. I dag har företaget 14 segways och anordnar företagsevent, turer och gruppbokningar.

– Vi har mest företagsevent men vi jobbar med att få igång mer privatpersoner, säger ägaren Daniel Amneklev.

Stadspuls eller grönska?

Just under sommaren är det många privatpersoner som vill åka så Segway Norrköping kommer ha segway-turer flera dagar varje vecka. För dem som vill se så mycket som möjligt av Norrköping går turen Waterfront från Himmelstalund till centrum, vilket tar cirka 100 till 120 minuter. En perfekt tur för turister. Om man i stället föredrar en kortare och mer naturnära upplevelse tar den andra turen en timme och då får deltagarna se bland annat Folkparken, Himmelstalund samt Åbackarna. Max 12 personer får plats på turerna och åldersgränsen är 12 år i målsmans sällskap.

"Blir som barn på nytt"

Om du ha planer på att anordna en möhippa, svensexa eller släktaktivitet kan du göra en gruppbokning med tävlingar som stafett och segway-basket. Då alla känner varandra i gruppen går det att anpassa aktiviteterna och därför får barnen vara några år yngre än 12 år.

– Vi har haft deltagare som är allt från 8 till 74 år och alla har klarat av att köra - det tar bara två till tre minuter att lära sig gasa, bromsa och styra. De vuxna lyser upp och blir som barn på nytt.