• Två akter burlesque och TV-sändning av Melodifestivalen. Foto: Kent Renåker
  • Schalgerburlesquen är en helkväll med föreställning och fest. Foto: Kent Renåker

Schlagerburlesque i år igen

Även i år kommer det bli burlesqueföreställningar på Bredgatan 54 (tidigare Arbisteatern). Föreställningarna kommer att ges under samtliga delfinalkvällar där burlesque blandas med Melodifestivalen på storbildsskärm.

– Schlagerburlesquen var det som satte fart på allting förra året. Det började med att vi gjorde en julburlesque och efter det projektet fanns det idéer kring att fortsätta med fler burlesquegrejer, berättar Johan Pettersson.

Många gäster

Johan berättar om en snabb ökning och spridning av burlesque i Norrköping. Från första till sista föreställning ökade antalet besökare mångdubbelt.

– Första föreställningen hade vi 15 gäster och vid sista deltävlingen kom 160 gäster. Sen tog den stora burlesqueföreställningen vid i början av april och då hade vi 160 gäster under den första föreställningen och 235 i slutet av maj. När vi gjorde sista föreställningen innan nyår hade vi 270 gäster. Så konceptet funkar ju.

Schlager och fest

Schlagerburlesquen är en lite mindre variant av den ordinarie föreställningen, under schlagerkvällarna visas två akter burlesque istället för tre, men å andra sidan visas TV-sändningen på storbildsskärm. Senare under kvällen är det dansgolv och fest ända till klockan tre.