• Östergötlands egen deckardrottning kommer till Norrköping med sin senaste bok "Pappas pojke". Foto: Eva Lindblad

Schepp prisas av läsarna

Gästar Norrköping

Östergötlands egen deckardrottning och före detta Norrköpingsbon Emelie Schepp har för andra året i rad fått motta läsarnas pris på deckarfestivalen Crimetime. På lördag kommer hon till Norrköping med sin rykande färska "Pappas pojke".

"Det är helt galet! Jag vann!", skriver hon på Facebook.

Deckarförfattaren Emelie Schepp gjorde snabbt succé med sina böcker om den egensinniga Jana Berzelius. Serien växer i en rasande takt med ungefär en ny bok om året och har sålts till 29 länder. Handlingen utspelar sig till stor del i Norrköping med också i Motala, som är hennes nuvarande hemstad.

Hyllas av läsarna

Nyligen fick hon, för andra året i rad, motta läsarnas pris för Årets deckarförfattare på deckarfestivalen Crimetime i Visby.

"Det är helt galet! Jag vann! Tack alla underbara, fina läsare som röstat fram mig till Årets Deckarförfattare 2017. Det finns inget finare än att hyllas av sina fans. Jag är helt överväldigad, och otroligt, otroligt lycklig. Tack", skriver Emelie Schepp på Facebook.

På lördag i samband med Augustifesten kliver hon upp på scenen på Gamla torget. Med sig har hon sitt senaste alster "Pappas pojke".