• Värdteater för biennalen är Östgötateatern. Foto: Tommy Pettersson

Scenkonstbiennalen 2017 till Norrköping

Scenkonstbiennalen 2017 kommer till Norrköping som då blir mötesplats för utövare inom de skapande krafterna på vår scener.

I början av december, tog regionutvecklingsnämnden i Region Östergötland beslut om medfinansiering om en miljon kronor av Scenkonstbiennalen den 23-28 maj 2017 i och med att Norrköpings kommun har blivit utvald till att arrangera Scenkonstbiennalen 2017 och värdteater är Östgötateatern/Scenkonstbolaget i Östergötland.

Speglar scenkonsten

Scenkonstbiennalen är Sveriges största festival och branschmötesplats för scenkonsten och dess utövare inom teater, dans och musikteater. Över 2000 deltagare från 30 länder förväntas delta i nästa års upplaga.

Under veckan kommer utvalda scenkonstproduktioner och internationella gästspel visas. Dessutom innehåller Scenkonstbiennalen en mängd seminarier, workshops, samtal, möten, föreläsningar, debatter etc.

Vartannat år

Biennalen arrangeras på olika platser runt om i Sverige vartannat år och har som uppgift att spegla hela den svenska scenkonsten i dess bredd och mångfald. Huvudarrangör är organisationen Scenkonst Sverige.

– Att Norrköping blir arrangörsstad av en så stor händelse inom scenkonstens värld är så klart mycket glädjande! Scenkonstbiennalen kommer kombinera en gränsöverskridande scenkonst med tillgänglighet och delaktighet som är viktiga mål i den regionala kulturplanen. Detta kommer definitivt vara en händelse där alla kan hitta något, säger Anita Jernberger (L), regionråd.