Sätter färg på HBTQ

Under den här veckan kläs Linköping i regnbågens alla färger. Den årliga Regnbågsveckan är i full gång med ett digert program och festligheter för att uppmärksamma HBTQ-frågor.

Årets regnbågsvecka tjuvstartade redan i helgen när fjolårets nyhet regnbågshoppningen gick av stapeln. En nyhet för i år är att Linköpings Stadsbibliotek inviger sin nya Regnbågshylla onsdagen den 27 oktober. Regnbågshyllan är fylld med HBTQ-litteratur och på plats vid invigningen finns serietecknaren Adrian Malmgren.

Ny bokhylla

– Linköping ska vara en kommun som präglas av öppenhet, inkluderingen och trygghet. För att skapa ett sammanhållet Linköping är det viktigt att lyfta HBTQ-frågorna. Därför är jag glad att Linköpings Stadsbibliotek nu inviger en HBTQ-hylla, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fylligt program

Veckan bjuder som vanligt på en rad intressanta seminarier och evenemang som bland annat tar upp frågor om unga HBTQ-flyktingar, transpersoners hälsa och villkor samt bemötande och diskriminering av HBTQ-personer. Veckan kulminerar med den färgsprakande Regnbågsparaden på lördag, innan veckan går i mål under söndagen.