• Tony Hanna från Assyriska föreningen var med och tog initiativet. Foto: Tommy Pettersson

Samhället har vaknat

Under tiden som det politiska etablissemanget i Europa och Sverige diskuterar, gränskontroller, kvoter och andra restriktioner växer solidariteten hos befolkningen.
Många trodde att sympatin för flyktingarna från Mellanöstern skulle försvinna i takt med att bilden av den döda pojken på stranden bleknar bort. Men så har inte varit fallet.

Har öppnat hjärta och hjärna


Fortfarande är det så att människors medverkan och vilja att hjälpa Syrienflyktingarna snarare ökar än minskar. I Norrköping tog Assyriska föreningen ett initiativ till ett samarbete till förmån för utsatta människor som kallas Norrköping tillsammans - Tillsammans kan vi göra skillnad. Assyriska IF i Norrköping förknippas väl mest med fotboll men nu har man gett sig in i en annan bransch.
– Vi tog initiativet tillsammans med IFK, Dolphins, Vita hästen, Linden Spiralen och Mirum galleria och pengarna kommer att gå till Syrienkrigets offer. Vi har stått i på matcher och i gallerior för att samla in pengar nu i oktober, säger Tony Hanna en av initiativtagarna och medlem i Assyriska föreningen.
– Assyriska föreningen är inte enbart fotboll. Vi är också i kulturförening och mötesplats för alla.