• Dada life gästade förra året den numera nerlagda Peace and lovefestivalen och kommer i år till Bråvallafestivalen. Foto: Cissi Säfström
  • Nause spelar på årets Bråvallafestival. Foto: Cissi Säfström

Saker du bör tänka på innan du åker på festival

Bråvallafestivalen närma sig med stormsteg och det börjar bli dags att packa resväskan. Så, vad bör du ta med dig och vad borde egentligen få stanna hemma? Här har får du lite tips som förhoppningsvis kan underlätta dina festivalförberedelser.

Det du först och främst bör packa ned är ett regntåligt tält om vädret skulle visa sig från sin värsta sida, en varm sovsäck för kalla nätter och öronproppar. Dessa är fördelaktiga både då man vill njuta av musiken fullt ut och då du ska somna på campingområdet. Näst efter dessa tre viktiga ting kommer en stor vattenflaska för att undvika värmeslag under varma dagar, värktabletter om febern skulle komma smygandes och toalettartiklar. Bland dem är nog tandborste och våtservetter det viktigaste att packa ned. Lägg även till solskyddsfaktor för att inte riskera att behöva genomlida festivalen med en kliande, röd solbränna.

Glöm inte maten

Mat är nästan lika viktigt som det tidigare nämnda tältet. Är du lagd åt det lata hållet finns det alltid mat att köpa på festivalområdet, men om du vill spara några slantar gör du bäst i att ordna mat på något annat sätt. Lösningen stavas konservburkar. Att ha med sig några plastbestick, några tonfiskburkar och en limpa med bröd kan göra vilken tung festivalmorgon som helst lite lättare. Även chips och annat snask brukar vara uppskattat på campingområdet.

Vad som kan stanna hemma

En tältfestival är i stort avseende en folkfest, men det du kanske föredrar att bära på krogen hör sällan hemma här. Lämna alla högklackade skor, finslipsen och smyckena och satsa på att bära slitstarka kläder. Ett par gummistövlar, ett par gamla shorts, en tålig t-shirt och en regnponcho är egentligen allt du behöver för att överleva en veckas festivalcamping. Sen kan det vara en god idé att även packa ned en tjocktröja, ett par extra strumpor och ett eller annat ombyte. Om du förbereder dig för en militärövning snarare än en helg i storstaden kommer du att klara dig galant. Som pricken över i bör du ta med dig en liten kompaktkamera och föreviga dina upplevelser.

Så, med dessa enkla medel bör du kunna packa en relativt lätt trunk och kunna avnjuta festivalen på allra bästa sätt.