• Hos Ryttarkamraterna kommer det att bli många hästaktiviteter i jul. Foto: Max Elofsson

Ryttarkamraterna bjuder in

På Ryttarkamraterna i Finspång kommer en hel del aktiviteter för barn och vuxna att anordnas under jullovet. Bland annat kommer en prova på-dag att hållas under mellandagarna.

Även i år kommer ridskolan i Finspång att anordna jullovsaktiviteter så att barnen och hästar kan umgås tillsammans. Elisabeth Svedmark är ridskolechef och är rätt så ny i jobbet på Finspångs ridskola, men har erfarenhet av att ha jobbat på andra ridskolor tidigare. Hon är nöjd med programmet som de har satt ihop i år.

– Jag tycker det känns bra. Vi har någonting för både stora och små och även för dem som inte har någon erfarenhet av att ha ridit tidigare, säger Elisabeth Svedmark.

Fungerande koncept

Inom dessa verksamheter är det vanligt att det anordnas läger som pågår under flera dagar. I Finspång tänker de lite annorlunda och har istället aktiviteter varje dag och man bokar upp sig till de dagar som man vill helt enkelt.

– Det är ett koncept som har fungerat tidigare. Dessutom tror vi att de flesta vill vara hemma lite under jullovet också och inte bara fokusera på hästträning hela tiden, säger Elisabeth Svedmark.

Prova på-dag

På programmet finns att läsa om dressyrträning, pulkaåkning efter hästen och dagen innan julafton så anordnar de julpyssel, vilket blir ett ypperligt tillfälle för föräldrarna att inhandla de sista julklapparna. Uteritt och privatlektioner är andra saker som går att ägna sig åt om man känner för det.

För att kunna vara med vill Elisabeth och de andra ledarna att man har en viss vana och den utbildning som krävs för att rida. Men om man däremot är nybörjare och känner sig intresserad av att testa att rida, så ska man passa på den 29 december. Då kan både vuxna och barn prova på ridning för att se om det var något som man gillade.

– Tanken är att man ska prova på och se om man vill fortsätta. Vem som helst kan bli inbiten, säger hon.

Den 23 december börjar lovaktiviteterna med julpysslet och den 5 januari anordnas det sista ridpasset. Det går givetvis bra att delta även om man inte är medlem i i Ryttarkamraterna i Finspång.