• Kenneth Ljungqvist var på en av de Bomässor som arrangerats under våren. Foto: Tommy Pettersson

Rot och sol styr utvecklingen

Nu är det hög tid att se över solskyddet. Våren är i antågande och det är dags att köpa solkräm för att skydda huden mot allför stark exponering.

Men det är också dags för husägare att tänka på att skydda fasader och möbler mot solens mindre angenäma konsekvenser. Det kan tyckas vara lite tidigt med tanke på det aktuella vädret men solen tittar fram då och då mellan molnen och både människohud och husfasader behöver visst skydd mot solens strålar.

En solskensstory

En som funderat mycket på detta med hus och dess solskydd är Kenneth Ljungqvist som är delägare i ett företag som finns i både Norrköping, Nyköping och Linköping och har kunder i hela regionen. 

– Vi startade SunSafe 2009 och vi har utställningar och försäljning i tre städer men huvudorten är Norrköping med komplett utbud. Vi öppnar nu ett helt nytt koncept i Nyköping med en obemannad utställning sju dagar i veckan och det ska bli intressant att se hur det går, säger Kenneth Ljungqvist som är delägare i SunSafe tillsammans med sin son. Det är inte bara solens gång som styr försäljningen av markiser och andra solskydd.

– Vi är mer beroende av hur Rot-avdraget ser ut än hur konjunkturen är för tillfället. Markiser handlar mycket om design där färger ut utseende spelar en väldigt viktig roll för kunden.Men vi ska inte heller glömma att man kan skydda sig mot värmen under solvarma dagar. Markisen har vuxit väldigt mycket i användningsområde på senare tid.