• Lägre biljettpriser på veckosluten. Järnvägsbolaget Saga Rail börjar snart trafikera sträckan Linköping, Stockholm. Foto: Saga Rail

Rosa tåg trafikerar länet

Billigare resor under veckosluten. Det är konceptet som nystartade Saga Rail satsar på när de, under början av året, börjar trafikera länet med en ny linje mellan destinationerna Linköping och Stockholm.

"Äntligen kan vi berätta att den första sträcka vi kommer att köra med våra billiga veckoslutståg är mellan Stockholm och Linköping och omvänt.", skriver det relativt nystartade tågbolaget på sin hemsida.

Någon gång under början av året beräknar järnvägsbolaget vara igång med den nya tåglinjen, som även stannar i Nyköping och Norrköping. Till att börja med kommer man erbjuda två avgångar per riktning under fredagar och söndagar.

För fler

Företaget vill konkurrera med SJ om priser på resorna, som kommer att vara rabatterade för pensionärer och studenter.

"Tillsammans bildar Linköping och Norrköping Sveriges fjärde storstadsregion där det även finns cirka 20 000 studenter. Dessutom är sträckan lagom lång för den standard vi har i våra tåg.", säger Saga Rail i sitt offentliggörande.

Udda färg

Tågen som används är gamla pendeltåg som tidigare har trafikerat Stockholms lokaltrafik. Nu har tågen rustats upp och fått en rosa färg. Även personalen ombord på tågen kommer att bära rosa arbetsställ.

"Saga Rail är kanske världens enda rosa tåg.", kommunicerar man till sina följare på sin Facebooksida.