• Den 5 april utökas symfoniorkestern med medlemmar från Weeping Willows. Foto:Per Kristiansen

Rockig SON-konsert i april

Weeping Willows är trippelaktuell i länet. Två av skälen är spelningar i Linköping och i Norrköping men den tredje aktualiteten vill sångaren och frontmannen Magnus Carlson hålla lite på.

Det har gått sju år sedan Weeping Willows senast utgivna album men nu ligger nya ”The Time Has Come” färdig och redo att laddas ner eller inhandlas in på den lokala skivbutiken.

– Varje gång vi släpper en platta så är det någon som menar att det är en comeback för det tar mellan två och tre år mellan varje skiva. Den här gången tog det dock hela sju år med det har sina orsaker, berättar sångaren Magnus Carlson när han ringer upp dagen efter hans Hammarby spelat i Svenska Cupen. Just nu går han även i väntans tider då hans fru ska föda deras andra barn vilket säkert har hänt när du läser detta.

Den tysta perioden

– Att det dröjt beror även på att vi varit olika håll och med andra projekt. Jag har gjort ett par jazzplattor och en electropopskiva. Anders (Hernestam, trummor) har spelat med både Winnerbäck och Thåström. Både på plattor och sedan på stora turnéer, berättar den välklädde sångaren och fortsätter att berätta att det är Anders Hernestam som till största del komponerar musiken i bandet och att han själv skriver texterna.

– Det är kanske ovanligt att en trummis skriver nästan all musik. När han sedan var iväg för att spela med andra beslutade vi oss för att ta en liten paus på något år. Det gjorde oss gott och har stärkt oss som band. Vi har aldrig varit borta utan under vår ”tysta” period så har vi kanske spelat mer än någonsin. Vi har kanske inte varit i något direkt medialjus men bara för det har vi inte varit försvunna.

Nu är bandet åter aktuellt med en turné och två spelningar i länet.

Spelar med SON

Den 5 april gör Weeping Willows en stor konsert tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Bandet har haft samarbeten med andra artister och orkestrar och nu kommer turen till SON.

– Nu gör vi en liten annorlunda spelning i Norrköping med symfoniorkestern. Vår musik är som gjort för att spelas i sådant format då vi nästan alltid har stråkar och blås på våra skivor. Det var ju så vi började på 1990-talet och det är som en slags idé om hur Frank Sinatra skulle kunnat låta om han varit med i ett popband av idag, menar Magnus Carlson.

Förutom konserten i Norrköping gör bandet en spelning för sittande publik i Linköping den 13 april.