• På Åby Ridklubb kan man göra lite av varje under julhelgerna. Denna bild är inte tagen vid Åby Ridklubb. Foto: Lena Dahlberg

Ridklubben värnar om julaktiviteter

Under jullovet kommer Åby Ridklubb att vara generösa och bjuda på många aktiviteter för både stora och små. Allt ifrån julgröt till dressyrkurser går att ta sig an under de lediga dagarna.

Mot slutet av året när de yngre får ledigt från skolorna så brukar det anordnas ett antal jullovsaktiviteter för barn. Det kan vara att man provar på olika fritidsaktiviteter eller sporter för första gången. På Åby Ridklubb slår de på stort och anordnar saker som händer i mellandagarna och på självaste julafton.

– På julaftonsmorgonen kommer vi att anordna grötfrukost. Så alla som vill kan ta med sig sina anhöriga och få en trevlig frukost, säger Anna Ringholt på ridklubben.

Populärt med dressyr

Efter den gemensamma frukosten kommer det att bli ridning i ridhuset i takt till julmusik.

Under mellandagarna kommer ridklubben att ha både träning i dressyr och hoppning. Några dagar i på det nya året så kommer en alldeles speciell kurs i dressyr att hållas på Åby Ridklubb. Ett särskilt ridläger med fokus på dressyr anordnas och även ett dagridläger där de har fått in många anmälningar redan, vilket Anna Ringholt tycker är roligt.

– Det är många inom klubben som vill vara här och rida ännu mer än under sina ordinarie tider. Därför är det här ett bra tillfälle för det, säger hon.

Show vid Lucia

Åby Ridklubb har inför aktiviteterna hört sig för bland medlemmarna om vad de vill träna mer på. Och att få träna mer dressyr har varit högt upp på önskelistan.

Att bjuda på speciella evenemang i juletider har de till viss del redan gjort. Under helgen som gick anordnade de en Luciashow där man kunde se bland annat ett luciatåg med hästarna som var utklädda i glitter och luciautsmyckning.

– Även om det är jul så måste vi hålla hästarna igång, därför passar ju det här bra och det är kul att kunna engagera andra under lovet, avslutar Anna Ringholt.