• Ballonger i taket framför baren på Lilla krogen. Foto: Max Elofsson
  • Kött på menyn i huvudsak. Foto: Max Elofsson

Restaurang fyller fem

Nu under hösten firar Lilla krogen i Norrköping sitt fem årsjubileum. Sedan 2011 har restaurangen funnits vid korsningen Kungsgatan och S:t Persgatan och de hoppas kunna fortsätta med sin verksamhet som de gör i dag.

För fem år sen startade Enez Ganibegovic Lilla korgen i Norrköping. Inriktningen på maten är främst kött, även om det självklart finns andra alternativ också. Nu under hösten firar de jubileet med speciella erbjudanden och festlig inredning i form av ballonger i taket.

– Jag var inte helt säker på att vi skulle klara av att hålla på i fem år. Men nu är vi stolta att vi har klarat av så här långt, säger Amrita Ganibegovic, kock på Lilla krogen och gift med ägaren Enez.

Mognare publik

Amrita har varit med sen starten och genom åren har hon gjort lite av varje, bland annat serverat, men sedan två år tillbaka basar hon i köket. Till en början hade lilla krogen öppet under lunchtid, men på grund av långa och stressiga dagar så har de valt att fokusera på kvällar och helger i stället.

Den typiska besökaren hos dem beskriver hon som lite äldre och mognare. Att det är många stammisgäster och inte så många yngre som besöker dem i dagsläget.

– Det är en bra och lugn miljö här trots att det är ofta är fullsatt, säger hon.

Stor tacksamhet

Under dessa fem år som restaurangen har funnit har de hunnit se många gäster kom och gå och det är med en stor tacksamhet som Amrita Ganibegovic säger att hon uppskattar sitt jobb tack vare att hon dagligen möter så många trevliga gäster.

Framöver kommer de fortsätta att köra på i samma takt.

– Det fungerar bra som det är nu och då är det dumt att ändra på för mycket, säger hon.