• Hoppa på en spårvagn, linje två eller tre. Foto: Tommy Pettersson

Resan till festivalen

Under en festival kan ibland sättet att ta sig till själva området vara knepigt. För besökare som ska till Bråvallafestivalen blir det dock lite lättare tack vare bland annat Östgötatrafiken.

Under Bråvallafestivalen har Östgötatrafiken valt att sätta in extra avgångar för de aktuella spårvagnarna och Östgötapendeln. Även ett flertal landsbygdsbussar får ett utökat körschema för att underlätta resan till och från festivalen.

– Vi tar ansvar för den ordinarie kollektivtrafiken så från våra hållplatser ansvarar arrangörerna för de bussar som går hela vägen fram till entrén, säger Mattias Näsström på Östgötatrafiken.

Fler spårvagnar

Om man vill ta sig till festivalen med hjälp av kollektivtrafiken finns det flera alternativ. Det lättaste sättet att ta sig från Norrköpings central är dock att hoppa på en spårvagn på linje två eller tre. Normalt sett går linje tre inte hela vägen ut till Fridvalla, vilket är den närmaste hållplatsen till festivalområdet för spårvagnarna, men under festivalen har dess sträcka utökats dit. Från och med onsdagen den 26 juni till söndagen den 30:e juni gäller de ändrade tiderna.

– Normalt så brukar spårvagnstrafiken avta framåt kvällen, men vi håller på med full styrka fram till fyra på natten, säger Mattias Näsström.

Östgötatrafiken vet inte när det kommer att vara som högst tryck gällande resandet, men de förutspår att tillresandet till festivalen kommer ske sporadiskt medan hemresorna kommer att vara mer koncentrerade.

– Vi kommer att göra det bästa vi kan med de resurser vi har, men det kan bli väntetider. Är det mycket folk så kommer dessutom avgångarna att gå när det är fullt, vilket gör att det kan bli lite tidtabellöst, säger Mattias.

Gratis resa till festivalen

Östgötatrafiken erbjuder inte bara ett ökat antal avgångar de aktuella festivaldagarna, utan även fri åkning då du visar din festivalbiljett eller festivalpass. Detta gäller för de dagar eller den dag som du har festivalbiljett eller festivalpass för.