• I oktober anordnar Korpen och Springtime en bollresa till Portugal. Privatpersoner får chansen att träna boll med Tomas Brolin, Jonas Björkman och Hanna Ljungberg. Foto: Korpen

Res och träna boll med Brolin

Sommar i slutet på oktober och fotbollsträning med Tomas Brolin. Det väntar dem som hoppar på bollresan till Algarvekusten i Portugal.

– Resan vänder sig till alla men medlemmar i Korpen får rabatt på priset. Hittills har ungefär 100 korpmedlemmar anmält sig och det finns 400 platser, berättar Magdalena Asplund, föreningsutvecklare på Korpen i Norrköping.

Under rubriken Bollresa till Portugal lockas nu personer runt om i Sverige som är intresserade av bollsport att hoppa på en resa till Portugal 22-29 oktober. Korpen och Springtime samarbetar om resan.

– Det är första resan med bollsport, förr har vi haft resor med fysiska aktiviteter och gruppträning. Nu är bollsporter inkluderade, berättar Magdalena Asplund.

Gruppträning

Det går att välja mellan att åka fyra dagar eller sju. På plats i Portugal väntar träning och aktiviteter med en hel del kända idrottsprofiler. Man får tips av fotbollens forna skyttedrottning Hanna Ljungberg om hur man avlossar skott, man kan träna straffar med den tidigare fotbollsstjärnan Tomas Brolin och få tips av före detta tennisproffset Jonas Björkman hur en smash ska slås.

– Vi anordnar också en fotbollsturnering för sjumannalag. De som anmäler sig till resan ska förstås vara bollintresserade men det blir även bland annat gruppträning och danspass, omvittnar Magdalena.

Även föreläsningar

Det blir även möjligt att testa racketlon inkluderande tennis, padeltennis och bordtennis och även beachvolleyboll. Resenärerna erbjuds också föreläsningar, thaiboxning och yoga. Totalt deltar 20 instruktörer, föreläsare och funktionärer.

– Resan är en kul grej. Man kan förkovra sig i bollsport med hjälp av bland annat Tomas Brolin och Jonas Björkman. Samtidigt träffar man människor med samma intresse, det kan bli en trevlig gemenskap. Åker man med kompisar så blir det ännu roligare. Det är god mat och mycket aktiviteter.

Och bad i Atlanten?

– Det är 20-25 grader i luften i Portugal i oktober men jag tror det är ganska kallt i vattnet. Men det är alltid några som vågar bada, avrundar Magdalena Asplund, Korpen, Norrköping.