• Föreningens ordförande William Walldén håller i en grön leguan. Foto: Privat

Reptilmässa i Norrköping

Nu på lördag är det åter dags för Alba Expo i Norrköping. Det är KFUM Tropikföreningen Alba som för andra gången i år håller en mässa med allt inom reptildjur och tillbehör.

KFUM Tropikföreningen Alba anordnar varje år två mässor, en i april och en i november. Nu på lördag är det alltså dags för att årets andra mässa i Norrköping och inom föreningen är de förväntansfulla.

– Det ska bli spännande. Jag tror att alla har något att hämta här även om man inte är inbitet intresserad av reptiler, säger Bengt Ydebäck, kassör i föreningen.

Välbesökt

På den förra mässan i år kom omkring 1000 personer och besökte oss, vilket Bengt Ydebäck anser som bra. Intresset för reptiler är stort. Besökarna till mässan kommer från stora delar av landet.

På själva mässan, som arrangeras på Borgen i Norrköping, kan man beskåda framför allt djur såsom spindlar, ormar, ödlor, sköldpaddor med mera. Ungefär hälften av utställarna fokuserar på djurförsäljning och andra hälften är inriktade mot rena tillbehör som terrarier, foder, böcker med mera.

Fungerande koncept

– Vi har sett ett ökande intresse och det är därför vid arrangerar det här två gånger om året. Jag tror heller inte att det ska utvecklas så speciellt mycket just nu utan fortsätta med det koncept som vi har. Det fungerar mycket bra, säger Bengt Ydebäck.

Som ett parallellt arrangemang sker ett Symposium med nio föreläsningar av fyra herpetologer. I år har de två Israeler som kommer föreläsa om bland annat ödlor och reptiler i världen, och två svenska killar som föreläser om pilgiftsgrodor. Symposiumet firar i år 25-årsjubileum.

KFUM Tropikföreningen Alba är en ideell förening i Norrköping, vilken ingår i KFUM Norrköping, och har funnits sedan 1964.