• En liten del av ensemblen som repar in Rent på Skandiateatern. Foto: Kajsa Nilsson
  • Musikaliska ledaren Johan Christher Schütz och regissören Johan Pettersson. Foto: Kajsa Nilsson
  • Mycket arbete kvarstår för att Skandiateatern ska förvandlas till New York. Foto: Kajsa Nilsson

Rent på Skandiateatern i vår

I vår blir det Rent på Skandiateatern. Arbis nytta och nöje sätter upp 1990-talsklassikern som utspelar sig i New York. Som regissör står Johan Pettersson och han har lång erfarenhet av musikaler.

– Vi får inte ändra någonting i manus men det är tillåtet att göra sina egna tolkningar utifrån det som står där. Vi ska inte titta så mycket på tidigare uppsättningar av föreställningen, vi ska göra vår egen tolkning, förklarar Johan Pettersson när vi ses strax innan en torsdagsrepetition i Skandiateatern.

Sågat ner scenen

Mycket har hänt sedan Chopp Event huserade i lokalen och regissören vittnar om kritik kring att de valt att såga ner scenen som Carina Perenkranz och Pontus Helander byggde upp under sin tid på Skandiateatern.

– Den passade inte in i scenografin till vår föreställning. Vi behöver ytan till annat, hävdar han bestämt och hänvisar till att det är få som vill ta tag i och arrangera saker men många som vill klaga när det sker förändringar.

Gänget i Rent har storslagna planer för scenografin till föreställningen och Johan Pettersson börjar visa och berätta. Bland annat kommer biljettkassan att vara formad som en tunnelbanestation. På scenen ska höga husfasader byggas.

35 i ensemblen

Ensemblen består av personer i åldrar mellan nio och 50 år men tyngpunkten ligger på ungdomar i 17–18-årsåldern.

– Många kommer från musikgymnasiet här i Norrköping och andra har gått där tidigare. Emil Sandung kommer ända från Göteborg för att få spela sin drömroll som Angel i Rent, Han såg till att ha råd att bo och leva här för att få spela rollen i vår uppsättning, berättar Johan Pettersson.

I rollerna syns bland andra Linnea Källström, Olle Petersson, Emil Sandung, Elin Gårdfalk, Lisa Forsman, Felicia Utter och Wictor Utter.

Musikalen beräknas ha premiär i slutet av februari och antalet föreställningar beror på efterfrågan.