• Gunnel Westerholm gillar att få tips på Bomässan. Kerstin Tjernberg t.h. driver Nostalgiladan. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Rekordmånga besökte Bomässan

Årets Bomässa i Norrköping lockade över 7000 personer, vilket var nytt besöksrekord. –Vi brukar vara här varje år för att söka inspiration till vår villa, säger Gunnel och Jan-Erik Persson. I år besöker Bomässan 15 städer i Sverige, Norrköping var en av städerna. Under tre dagar flyttade hundra utställare in i Stadium Arena och besökarna kunde botanisera bland ett hav av produkter och tjänster för hem och trädgård.
–Här finns allt du kan tänka dig, säger projektledaren Carl-Johan Bengtsson.

På plats fanns bland annat Arctic Finland House som säljer allt från bastukåtor och badtunnor till stugor och lusthus från finska Lappland.

Vi brukar ställa ut på jättemånga mässor eftersom det är ett bra sätt att visa upp sig, förklarar Sanna Lestander medan hon visar utbudet till en grupp nyfikna besökare.

Saker från förr

Dagarna var även fullspäckade med spännande scenprogram. Matte och Willy från TV4:s Bygglov delade med sig av snickartips och Kerstin Tjernberg höll ett föredrag om att skapa med saker från förr.

–Till exempel en gammal stol i ett helt nytt kök gör att det genast blir mer personligt. Jag brukar säga att jag inte säljer en stol, utan att jag säljer kärlek, säger Kerstin Tjernberg som driver Nostalgiladan, en lada fylld av skatter från främst 40- till 70-tal.

Tips

Bland blommorna står Gunnel Westerholm.

–Det är roligt att få tips på Bomässan. När jag har varit här tidigare år har jag bland annat köpt larm och isolering. I dag kollar jag på taktegel och så har jag tänkt köpa blommor.