• Airbourne från "Down under" ställde till med ett fasligt röj i skogen. Foto: Jerry Prütz
  • Så klart att rockaren Dany Thunder var på plats. Foto: Jerry Prütz
  • Publiken trivs på Skogsröjet. Foto: Jerry Prütz
  • Tom Hamilton spelar vanligen i Aerosmith men hjälpte till i Thin Lizzy när vännen Scott Gorhamn hörde av sig. Foto: Jerry Prütz
  • Operahårdrock med Tarja Turonen lockade många. Foto: Jerry Prütz
  • Mats "Stam" Johansson spelar bas i Mustasch. Foto: Jerry Prütz
  • Jenny Karlsson från Motala gillar hårdrock. Foto: Jerry Prütz

Rejmyre har landets trevligaste festival

Rekord när det gäller antal biljetter, inga bråk eller våldtäkter att rapportera om utan bara kärlek och hårdrock" som Mustasch frontman Ralf Gyllenhammar konstaterade från scenen. Skogsröjet i Rejmyre är landets trevligaste festival.

I helgen gick den elfte upplagan av rockfestivalen Skogsröjet i Rejmyre av stapeln. En festival som växt och i år slog publikrekord då över 12 000 personer såg Thin Lizzy, WASP, Airbourne och många fler uppträda på det väl sammanhållna festivalområdet. Publiken trivs, bandet trivs och då blir det bra.

Thin Lizzy

– Jag tror det är en kombination av flera faktorer men att ha ett klassiskt band som Thin Lizzy som ett av toppnamnen är självklart en av orsakerna, menar Edward Jansson på bokningsbolaget Triffid och som är den som bokat samtliga av Skogsröjets internationella akter. Just Thin Lizzy är lite speciellt denna gång då de inbart gör en handfull spelningar med denna sättning och för att fira att det var 40 år sedan bandet släppte det klassiska albumet "Jailbreak" och det är även i år 30 år sedan bandets ikoniske frontman Phil Lynott gick ur tiden. Istället har man i bandet en riktig legend i rockvärlden nämligen Aerosmiths basist Tom Hamilton.

– Jag har ingen aning om hur det gick till, kanske ringde Scott Gorham (Thin Lizzys gitarrist) och frågade. Rimligen borde de ju känna varandra, skrattar Edward Jansson och verkar otroligt glad och nöjd över att få till denna toppbokning då det totalt handlar om enbart sju spelningar i hela världen.

Lugn festival

– Vi hade drygt 3 000 personer inne på torsdagen, 6 000 på fredagen och sedan 6 500 på lördagen, säger den mycket nöjda men lite trötta festivalgeneralen Stefan Arvidsson.

Trots att man hade rekordmånga besökare så var antalet bråk på Skogsröjet var noll, ja förutom de hetsporrar som Ralf Gyllenhammar i Mustasch så föredömligt läxade upp genom att, tillsammans med publiken skandera, "Inget bråk på våra konserter". Enligt det vakter som var på plats så var det några personer som var lite väl glada i hatten och detta bekräftas av polisens presstalesperson i länet, Fredrik Kliman, som understryker att Skogsröjet är en lugn festival i vart fall rent polisiärt. Musiken är dock både tuff och rockig som det ska vara på en rockfestival.