• Kön tog en halvtimme att beta av för Fredrik Reinfeldt. Foto: Tommy Pettersson
  • Om mann har hälsan och lite tur så är 50 år bara halvvägs enligt Fredrik Reinfeldt. Foto: Tommy Pettersson
  • Norrköpings-Magazinet var en av medarrangörerna till minglet. Foto: Tommy Pettersson

Reinfeldt drog fullt hus

Företagarna i Norrköping hade bjudit till mingel i Flygeln och gissa om det kom mängder med folk. Det hela var ett samarrangemang mellan ett antal företag som syftade till att man skulle förkovra sig och knyta affärskontakter. Men det fanns även ett syfte till med eventet. Allt överskott gick oavkortat Barncancerfonden.
I ärlighetens namn ska också sägas att Företagarna hade fått tag på ett riktigt dragplåster och han drog väl minst hälften av gästerna. Högaktuella före detta statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Norrköping och Louis De Geer där han höll föreläsning om förändrings och utvecklingsarbete samt signerade sin nyutkomna bok; Halvvägs.

Bokaktuell


Nyföretagaren Reinfeldt höll en inspirerande föreläsning och lockade till många frågor om entreprenörskap och ledarförmåga. Han avböjde dock bestämt, som seden anvisar, att kommentera partiskiljande frågor och framförallt synpunkter på moderatstämman som pågick samtidigt i Karlstad. Istället var han pigg på att prata om sin nya bok och kön till boksigneringen var väldigt lång. Någon lustigkurre menar på att boktiteln, Halvvägs, skulle vara anspelning på att den förra regeringen bara kom halvvägs med sina ambitioner men det avvisade Reinfeldt direkt.
– Politik är aldrig färdigbyggd men som sagt jag vill inte recensera den aktuella politiken. Titeln syftar på att vi blir allt äldre och när man som jag fyllt 50 år är man bara halvvägs i livet, säger Fredrik Reinfeldt som efter 25 år i det yttersta toppskiktet av politiken har sadlar om och startat företag.