• På Hugos laddar Toni Dilsiz och de andra för fullt. Foto: Max Elofsson

Redo för årets festkväll

Juldagen brukar vara den stora dagen på året för att gå ut på nattklubb. I år är det inga undantag och på Hugos och Puls i Norrköping laddar de för en kväll utöver det vanliga.

Under juldagen håller restaurangen och nattklubben Hugos öppet för alla myndiga personer. Tillsammans med intilliggande Puls kommer de att hålla öppet emellan ställena så att gästerna kan gå fritt mellan dem inomhus. Hugos delägare och nöjesansvarige Toni Dilsiz berättar att juldagen, tillsammans med valborgsmässoafton och studentdagen, är en av årets största kvällar för dem.

– Det kommer alltid mycket folk då. Alla är glada, positiva och fyllda med energi och det smittar av sig, säger han.

Återvändande gäster

Förra året hade de omkring 2 700 gäster under juldagen och trots att det nästan var uppe i gränsen för maximala antalet gäster på en och samma gång, så räknar Toni Dilsiz med att det blir minst lika många i år. Han berättar att de säljer förköpsbiljetter och att de går åt fort. Det som han ser som fördelen med det är att man har en garanterad plats att komma in om det skulle bli fullt och man slipper att stå i kö för att bli insläppt.

– Vi ser fram jättemycket mot den här dagen. Vi kommer inte att spara på krutet, säger han.

Det som också brukar vara typiskt för just julhelgen är att många som är kommer hem passar på att återvända till sina favorituteställen. Därför tror Toni att han kommer möta flera ansikten som han känner igen från förr.

– Det vore kul och känna igen några gamla stammisar, säger han.