• Det blir boogie woogie med "Kingen" från Sveg. Foto: TT
  • Och det blir doo woop med Boppers. Foto: TT
  • Ta med dig din raggarbil och visa upp den. Foto: Frasse Fransson.
  • I somras ställde Airborne ner skåpet rejält på Skogsröjet. det lär bli lite coolare på Raggarröjet den 20 maj. Foto: Jerry Prütz

Raggarna röjer i Rejmyre

Rockfestivalen i Skogsröjet i Rejmyre har gått och blivit en av sommarens höjdpunkter. Nu arrangerar föreningen bakom Skogsröjet ännu en festival och denna gång med raggartema.

Den 20 maj äger den första upplagan av Raggarröjet rum. En tanke som grott hos arrangerade Rejmyre musikförening. Festivalgeneral blir Stefan Englund som även basar över Skogsröjet.

Funnits tankar

Tankarna på en ny festival och då med raggarbilar, rockabilly och allt därtill och i tidstypisk anda, har funnits ett tag. När undertecknad pratade med Stefan Englund under 2016 års Skogsröj så lät han mig förstå att nu var det saker och ting på gång, i vart fall i tanke men nu har alltså ord gått över och blivit handling. Den 20 maj så spelar The Boppers, Kingen, Top Cats och raggarnas särskilde ärkeängel Eddie Meduza vid glasbruket i just Rejmyre. Eddie Meduza som person, eller Errol Norstedt, som han hette, är död sedan flera år men hans musik lever alltjämt och det är alltså ett hyllningsband som kommer att spela hans låtar.

Raggarbil

Den som äger en klassisk raggarbil är självklart välkommen att ställa upp den precis som det ska vara. Blir det uppemot ett 100-tal så blir Stefan Englund nöjd. Till Skogsröjet kommer det runt 10 000 personer, blir det 1 500 till 2 000 på Raggarröjet blir man både nöjd och glad. det blir även öppet i hantverksbyn, som även är med och arrangerar det hela.

Vad är då nästa grej?

– Vi funderar på ett Snöröj inomhus, svarar Stefan Englund med ett brett garv. Raggarröjet arrangeras av Rejmyre Musikförening, Hantverksbyn, Rejmyre byaråd och Rejmyre IF.