• Marcus Söderström fick svara på frågor om bland annat Östra Saltängen. Foto: Kajsa Nilsson
  • Klimatrådgivare Enver Memic. Foto: Kajsa Nilsson
  • Peter och Elisabet tycker att Vilbergen är för långt bort, de vill bo nära stan. Foto: Kajsa Nilsson
  • Annika och Rolf Ottingius vill byta etagelägenheten mot något trappfritt boende. Foto: Kajsa Nilsson
  • Det hölls föreläsningar under hela helgen, bland annat om Ostlänken, Industrilandskapets förändring och bostäder i gamla fängelset. Foto: Kajsa Nilsson
  • Många nyfikna Norrköpingsbor hittade till mässan. Foto: Kajsa Nilsson
  • Ungefär 30 utställare fanns på plats under helgen. Foto: Kajsa Nilsson

Populära bodagar i Louis de Geer

I helgen bjöd Norrköpings kommun återigen in till Bodagarna i Louis de Geer. Många besökare hittade dit och hade nyfikna frågor om allt som har med boende att göra. På plats fanns flera experter.

En av dem som fick svara på frågor var Marcus Söderström, mark- och exploateringsingenjör från mark- och exploateringskontoret.

– Många är nyfikna på Östra Saltängen, både vad som händer där och vilka som ska bygga bostäder. Somliga är intresserade av att flytta dit, berättar han under Bodagarnas första dag.

Även energi- och klimatrådgivaren Enver Memic fick en del frågor.

– Jag skulle säga att det finns ett tillfredsställande intresse bland besökarna. De undrar bland annat vad det finns för olika värmesystem och om man ska satsa på solceller. Eftersom priset på solceller gått ner tycker jag att det kan vara ett tänkbart alternativ, men det är inte säkert att man får avdrag från länsstyrelsen som man tidigare fått, förklarar han.

Letar nytt boende

Peter och Elisabet Tollwe har nytt boende i tankarna. Nu bor de i stan sedan många år tillbaka och ser över vilka alternativ som finns.

– Vi tittade lite på Bovieran, men det är ju så långt bort. Vi vill nog bo centralt. Fem minuter in till centrum är lagom sedan när man får rollator, säger Peter.

– Ja, det skulle aldrig falla mig in att flytta till Vilbergen, fyller Elisabet i.

Enplanslägenhet

Även Rolf och Annika Ottingius är sugna på att flytta.

– Vi vill byta boende. Nu bor vi i en etagelägenhet men skulle vilja ha en lägenhet på bara en våning, förklarar Annika. Trädgård är de inte intresserade av.

– Våra krav är att det ska vara på ett plan och att det finns hiss och balkong. Trädgård har vi på vårt lantställe i Södra Finnö.