• Naturskyddsföreningens Stefan Arrelid inleder debatten. Foto: Kajsa Niilsson

Politiker frågas ut om miljö

På torsdag anordnar Naturskyddsföreningen en stor miljöpolitisk utfrågning i Norrköping. – Det här är det största Naturskyddsföreningen har gjort i stan, säger Anders Wennerblad, Naturskyddsföreningen Norrköping.

Idén kommer från några medlemmar i styrelsen, och den primära orsaken till utfrågningen är att lyfta fram miljöfrågor nu när det är valår. Anders Wennerblad påpekar att det är viktigt att ha utfrågningen innan EU-valet. Panelutfrågningen kommer att ske den 8 maj klockan sex på Café Swartz. Alla partier kommer att närvara med kandidater så som Lars Stjernkvist från socialdemokraterna och Sophia Jarl från moderaterna. Lasse Fredrikson ställer förberedda frågor samt leder debatten, och Naturskyddsföreningens ordförande Stefan Arrelid inleder träffen. Samtliga gymnasieskolor och universitet är inbjudna. Allmänheten får även ställa egna frågor.

– Vi ska grilla politikerna hoppas jag, säger Anders Wennerblad.

Omröstning

Efter varje fråga sker en omröstning. Alla i publiken får ett svart och ett vitt papper, som betyder positiv och negativ. I slutet räknas poängen ihop för att se vilken fråga som är viktigast. Frågorna kommer att handla om bland annat miljö, mat, hälsa, trafik, tätortsnära skog, byggplaner, strandskydd och biologisk mångfald.