• Ägaren till Eklunds Chark i Linköping, Ingvar Gustavsson. Foto: Tommy Pettersson

Polfärskt Bröd i Linköping utvidgar

Ägaren till Eklunds Chark i Linköping, Ingvar Gustavsson, tar tillsammans med sonen Björn Gustavsson över distributionen och försäljningen av Polarbröd i Norrköpingsdistriktet.

Polarbröd, som är ett norrländskt familjeföretag med huvudkontor i Älvsbyn, säljer och distribuerar sin omfattande brödproduktion genom 24 fristående franchiseföretag med namnet Polfärskt Bröd AB.

Kontor i Älvsbyn

Polarbröd, med huvudkontor i Älvsbyn, har en hundraårig historia med att tillverka ett speciellt norrländskt bröd. Genom en rikstäckande organisation, Polfärskt Bröd AB, bestående av 24 fristående försäljningsbolag, når Polarbrödet ut till kunderna. Ingvar Gustavsson, som 2007 köpte Eklunds Chark, har ett tidigare förflutet i brödbranschen, som försäljnings- och personalchef för företaget Brödman.

– När jag fick höra att Polfärskt Bröd i Norrköping var till salu slog jag till och tillsammans med min son Björn, som redan äger företaget Polfärskt Bröd AB i Linköping, köpte vi bolaget i Norrköping och tog nu den 1 januari över både fastigheten och Polarbröds försäljningen och distribution i Norrköpings- Nyköpings- och Katrineholmsområdet. Det blir ett bra komplement till vår övriga verksamhet, säger Ingvar Gustavsson, som bara på ett par år drivit upp Eklunds Chark på Tornbyområdet i Linköping till ett välrenomerat företag med många utmärkelser för sina charkprodukter. 2010 köpte Ingvar Gustavsson upp charkföretaget Göstas i Motala och flyttade den verksamheten till fabriken i Tornby.