• Det har blivit ett antal böcker genom åren. Foto: Niclas Thalberg
  • Besök i länet under Bokens dag. Foto: Niclas Thalberg

Plura signerar böcker

Plura Jonsson behöver ingen närmare presentation för svenska folket. Han har gått från populär frontfigur i Eldkvarn till att bli folkkär tv-kändis.

Plura växte som bekant upp i Norrköping på Sankt Persgatan men flyttade tidigt till Stockholm där han nu bor på Kungsholmen. Han är för mig fortfarande mest känd som medlem i gruppen Eldkvarn men naturligtvis har det inte gått att undgå hans kokboksprogram i tv.

Svart blogg

På 2000-talet började han att ge ut kokböcker, och 2010 ledde han tillsammans med Mauro Scocco programmet Mauro o Pluras kök i TV8 som först betraktades som ett apart halvsunkprogram men som sedan blev otroligt populärt i formatet Pluras kök i TV3. Nyligen var han på besök i länet på Bokens dag där han deltog i en kulturpanel samt signerade böcker.

– Pluras kök har växt från att ha varit ett, nästan, undergroundprogram till ett betydligt större program med massor med folk inblandade. Jag har gjort 23 program nu, först med Mauro Scocco och förra veckan gjorde vi fyra stycken julprogram där vi styckade gris och en massa annat. Den 23:e ska det faktiskt bli uppesittarekväll live, berättar Plura vidare om vad som är framgångskonceptet.

– Det gäller att omge sig med folk som är bra på det som dom gör i tv. Men det som folk säger till mig är att de känner igen sig i köket och ”du verkar vara så härlig, Plura”. ”Det är ju nästan som hemma hos mig när jag lagar mat” säger dom ibland.