• Plura tar på hatten men lämnar stolen hemma och drar på turné. Foto: Blixten och Co

Plura kommer hem

När Eldkvarn har en paus så ger sig bandets folkkäre sångare Plura ut på vårturné tillsammans med ett nytt band, gamla låtar och kanske en eller annan nyskriven sång i bagaget. I det nya bandet ingår hans son Axel Jonsson-Stridbeck. Den nionde mars gästar han sin gamla hemstad med en spelning i Flygeln.

Just nu har Eldkvarn en paus från vägarna, varandra och musiken men bandets fixstjärna, den folkkäre matlagaren, tv-profilen och författaren, Plura Jonsson kan inte hålla sig borta från scenerna och ger sig därför ut på en turné med ett nytt ungt band där hans son Axel är bandledare.

Från 1979 och framåt

Under rubriken " Sånger 1979-2017" kommer Plura, Axel och bandet spela nya och kanske även en eller annan gammal älskad Eldkvarnlåt under vårens turnésväng. Hur kommer sig då detta, att han ställer dig på scenen tillsammans med din son och hans polare?

– Det hela började med Axel satte ihop ett band då jag skulle spela i Mia Parneviks TV-program i 3:an. Det gick så jäkla bra och var så roligt att vi bestämde oss för att fortsätta jobba ihop. Här står vi nu, redo att börja repa inför en vårturné. Jag kommer köra låtar från 1979 och framåt. Och med det nya bandet kommer det garanterat låta annorlunda än tidigare, förklarar Plura.

Mer folkkär

De senaste fem åren har Plura blivit mer folkkär än någonsin genom sina tv-program “Pluras Kök" och “Pluras Paradis", där han, utöver att laga mat, även har spelat och sjungit tillsammans med de medverkande gästerna. Den 13 december är Plura tillbaka i rutan med "Pluras Jul". Under sex avsnitt får vi följa Plura i köket då han, med hjälp av ett antal kända svenskar, lagar sina favoriträtter på julbordet. Just nu repar Plura ihop sitt liveset med nya bandet och går allt enligt planerna kommer man alltså att få uppleva en och annan ny låt under turnén.

Under 2016 tog Eldkvarn paus och Plura har lagt fokus på sitt eget skapande, en kreativ process som till slut landat i en tretton städer lång vårturné, tillsammans med ett helt nytt band. Den nionde mars spelar han i Norrköping - kanske hinner han med en fika på Broadway också?

 

Här kan du se Plura i vår:

24 februari - Västerås, Västerås Konserthus

25 februari - Örebro, Conventum Club 700

28 februari - Karlstad, Nöjesfabriken

8 mars - Stockholm, Rival

9 mars - Norrköping, Flygeln

16 mars - Gävle, Gävle Konserthus

17 mars - Sundsvall, Tonhallen

18 mars - Östersund, OSD

30 mars - Göteborg, Stora Teatern

31 mars - Malmö, Slagthuset

1 april - Karlskrona, Konsthallen

7 april - Helsingborg, The Tivoli

8 april - Uppsala, Katalin