• Nu har Bråviken bil en tillfällig utställningslokal i Mirum Galleria. Foto: Wladimir Loyola

Peugeotbilar intar Mirum Galleria

– Vi har haft ett samarbete med Mirum sedan förra året och ställt ut bilar i gallerian under lönehelger. När vi fick frågan om att låna en för tillfället icke uthyrd lokal såg vi en jättemöjlighet att träffa kunderna där de är. Genom att finnas här träffar vi även kunder som inte är i bilbytartankar, säger Lasse Horndahl, platschef på Bråviken bil sedan januari.

Bolaget ägs av Lennart Sundin och Tore Halvdansson och startade i Norrköping som single brand-butik för två år sedan. Systerföretagen finns i Mälardalen och Närke.

– När vi startade i Norrköping tog vi över Peugeotagenturen i Norrköping. Vi säljer endast Peugeots person- och transportbilar samt cyklar, säger Lasse Horndahl.

Julklappstävling

I vanliga fall finns företaget på Linnégatan, men har tillfälligt en filial i Mirum.

– Det finns fem bilar i utställningslokalen och vi kommer snart att ta in cyklar också. Förutom det finns tävlingar, bland annat en stor julklappstävling.

En bil har nämligen fyllts med varor från alla butiker i gallerian och den som gissar närmast på värdet av samtliga varor kommer att få dem i julklapp. Bilen ingår dock inte.

– Vi kommer att köra ut julklapparna till vinnaren iförda tomtedräkt dagen innan julafton, säger han.

308:an årets bil

Förutom julklappstävlingen kan man komma in för ett parti minigolf eller så klart titta och provsitta bilarna. Känner man för ett spontant bilköp går det utmärkt, säger platschefen.

Just nu är Peugeots 208 och 308 allra populärast.

– 308:an blev utsedd till årets bil 2014, så det får vi leva på i en månad till. Det är en större kombi i mellanklass. 208:an är mindre och kanske bättre lämpad som andrabil, säger han.