• Pia Norrman såg en lapp om ledig butikslokal och bestämde sig för att öppna eget. Foto: Kajsa Nilsson
  • Hon blandar kläder med utvald heminredning och lammskinn från den egna gården. Foto: Kajsa Nilsson

Personligt hos Pia

Det var en tillfällighet som gjorde att Pia Norrman öppnade en egen butik. Nu trivs hon med livet som butiksägare.

Pia Norrman har under de senaste tio åren arbetat i klädbutiker i Norrköping. När hon i våras blev av med sitt jobb och skulle gå till Arbetsförmedlingen för att söka nytt slutade det i stället med att hon öppnade en egen butik.

– Det var så mycket folk på Arbetsförmedlingen att jag fick vända och gå hem igen. När jag gick längs Hospitalsgatan såg jag en lapp om att det fanns en ledig lokal att hyra. Jag tog ett foto av lappen och bestämde mig ett par veckor senare för att faktiskt ringa. Att ha en egen butik är en gammal dröm sedan jag var liten, berättar Pia Norrman.

Kläder och inredning

Nu har butiken Emmy haft öppet sedan slutet på oktober och Pia Norrman har riktat in verksamheten mot kläder och smycken av svensk och dansk design, blandat med heminredning och lammskinn från den egna gården där Pias make arbetar som lantbrukare. Bland kläderna har hon tagit in två svenska och två danska märken som är både klassiska och tuffa.

– Det är roligt att driva butik men ovant att vara själv. Tidigare har jag haft någon att diskutera allt med, säger Pia Norrman som upptäckte ett av butikens fyra märken när hon var på semester.

Hon berättar att hon brinner för att hjälpa kunder och att hennes butikserfarenhet är från små butiker som satsar på personlig service.

Döpt efter dotter

Namnet på butiken kommer från Pias 17-åriga dotter Emma som hade smeknamnet Emmy när hon var liten.