• Både Linköping och Norrköping finns med en ny stadsguide som SJ sammanställt. Foto: Tina Andersson Leif Larsson

Pärlor listas i ny guide

Museer, caféer och promenadstråk. SJ har ställt samman en guide över över landets pärlor och saker värda att upptäcka och besöka på de olika orterna. Både Norrköping och Linköping finns med bland de 24 städerna som listas.

Under sommaren lät SJ ett team kartlägga svenska städer och dess omistliga pärlor. Bland de 24 städerna finns både Linköping och Norrköping med.

Guiden inleder med konkreta tips på hur man gör för att komma till centrum från Resecentrum och var man vänder sig för att veta med om kollektivtrafiken.

Historia

I Norrköping tipsar SJ om Industrilandskapet med de nedlagda textilfabriker som en okänd attraktion för många svenskar eller att flanera längs Promenaderna. Pluras gamla stamhak Broadway Konditori och snackbaren Pig’n’Hen rekommenderas att besöka för förtäring av både mat och dryck. En kväll i Norrköping avslutas enligt guiden bäst med en svängom på Hugo och Arbis.

Nöjen

En perfekt dag i Linköping innehåller en lång promenad utmed Stångån eller en tur till Bergs slussar. Lunchen intas på Simons Rosteri eller Shin-Nori. På kvällen uppmanas besökaren att göra som linköpingsborna – börja på Storans loungebar, innan natten fortsätter vidare till någon av stadens alla bra korgar. 

 

Städerna i Stadsguiden

Enköping, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Karlstad, Katrineholm, Kiruna, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Skövde, Stockholm, Strängnäs, Sundsvall, Södertälje, Trosa, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Östersund.