• Daniel Wångsten, marknadschef på Freemovr, är spänd inför öppning i januari. Foto: Max Elofsson

Parkourträningsanläggning till Norrköping

I början av året öppnar en helt ny träningsanläggning i Norrköping. Freemovr blir den första riktiga träningslokalen med fokus på freejumping, parkour och tricking.

Konceptet startade i Sundsvall i april. Inte långt senare öppnade Freemovr upp sin andra anläggning i Halmstad och från och med i januari kommer de även att finnas i Norrköping. Lokalen är 2500 kvadratmeter stor och ligger i Ingelstaområdet

– Det kommer att bli vår största och bästa anläggning hittills. På denna korta tid som vi har funnits har vi lärt oss att anpassa ytan efter vad utövarna vill ha, så vi har gjort det så bra vi kan, säger Daniel Wångsten, marknadschef på Freemovr.

Rolig träning är bättre

Grejen med just denna form av träning ser han som annorlunda och bra. Att man springer mycket, hoppar och försöker ta sig förbi svåra hinder. På Freemovr kan man träna parkour, freerunning, tricking, freejumping och street workout bland annat.

De säger gärna att träning är bra, men att rolig träning är bättre. I Norrköping kommer de att kunna erbjuda både träning på egen hand och under ledning av instruktör eller i grupp. Lägsta ålder som man ska ha fyllt för att få träna på Freemovr är åtta år. Däremot kan man få medverka under lärarledda kurser redan från sex års ålder.

Stort upptagningsområde

Anledningen till att de valde att öppna i just Norrköping var för att de tycker det är en lagom stor stad och att det händer mycket nytt här. Även att staden har ett stort upptagningsområde vägde in i deras val av stad.

– Vi är jättespända och se hur det kommer att mottas här. Vi vill ha en bra blandning av unga och vuxna hos oss, säger han.

Framöver finns planer på att utöka verksamheten ännu mer. Vilka städer som de har tankar om att etablera sig i vill inte Daniel Wångsten avslöja, men däremot är det klart att Norrköping blir den ända anläggningen i Östergötland inom den närmsta tiden.