• Camp Kaoz på Bråvallafestivalen 2013 hittade till sitt tält utan problem eftersom de hängde upp massa färgglada ballonger. Foto: Kajsa Nilsson

Packa festivalsmart

Snart är det dags för festival och trots att det viktigaste är ett glatt humör finns det vissa andra saker som är bra att ta med sig.

Tålig väska

Allt du tar med dig kommer med all säkerhet bli smutsigt och därför finns det inte någon poäng i att ta med finaste Louis Vuitton-väskan. Satsa på en rejäl och tålig vandringsryggsäck.

Tält med ytterlager

Undertecknad har själv prövat att sova en hel vecka i enlagerstält under en regnig Hultsfredsfestival. När tältgolvet förvandlas till swimmingpool hos grannen kommer du vara glad om du köpt ett tält med två lager tyg, det håller nämligen vattnet borta. Pimpa gärna tältet med flagga eller ballonger, på så sätt hittar du lätt tillbaka.

Skydd

Det finns många saker att skydda sig mot på en festival men de viktigaste skydden att ta med sig är solkräm, solglasögon, kondomer, öronproppar, regnjacka, stövlar och ett hänglås till tältet. Och en fungerande mobiltelefon så att du snabbt kan få tag i kompisarna om något allvarligt inträffar.

Toalettartiklar

Alla är sunkiga på en festival men en daglig dusch gör att du känner dig lite fräschare. Glöm inte schampo, balsam, tvål, handduk, toalettpapper (brukar ta slut), handdesinfektion, våtservetter, liten spegel och smink för att dölja sömnbristen. Huvudvärkstabletter, plåster och vätskeersättningstabletter kan också vara bra att ha med sig.

Kläder

Det är omöjligt att förutse hur vädret kommer att se ut under festivalveckan och därför behövs lite av varje. Du som gillar att hålla dig fräsch byter t-shirt varje dag. Det är bra om brallorna har stängbara fickor så att du inte tappar telefon eller plånbok. Munktröjor går att öppna om det blir varmt och stänga om det är kallt, ett perfekt festivalplagg. Föredrar du shorts är ett gäng strumpbyxor bra att packa ner. På så sätt förvandlar du kortbyxorna till långbyxor i ett nafs.