• Folkuniversitetet kommer att bjuda på dansuppvisning under Kulturnatten. Foto: Kajsa Nilsson

På lördag är det Kulturnatten

På lördag är det äntligen dags för årets upplaga av Kulturnatten, arrangemanget som får nästan alla invånare på fötter. Utbudet är som vanligt brett och stort och alla möjliga sorters verksamheter öppnar upp portarna för kulturtörstande Norrköpingsbor.

Det är den tjugoåttonde gången i ordningen som Kulturnatten arrangeras och varje år får en ny konstnär möjlighet att designa den officiella affischen. I år är det formgivaren Anna Nygren som står för affischens motiv.

Drop in-dop

En av många aktiviteter under dagen är drop in-dop hos Svenska kyrkan. Den som ännu inte hunnit med att döpa sig eller sitt barn kan alltså passa på att göra det under Kulturnatten. På restaurangen Pappa Grappa är det invigning för en ny utställning med Margareta Brandin, i Knäppingsborg är det som vanligt kulturkalas av rang och på hattaffären Åkerlind och Janzon bjuds på historier om hattens historia.

Den lite mer sportintresserade finner säkert nöje i att gå på dansuppvisning på Folkuniversitetet eller genom ett provpass i medicinsk yoga på Hud- och hälsocenter. I Louis de Geer arrangeras en tränings- och hälsomässa under dagen.

Oktoberfest på Munken

Efter en heldag av kultur kanske ett besök på Saliga Munken passar bra. Där förvandlas puben till en tysk Oktoberfest med alla tänkbara tillbehör såsom ompa ompa-musik och sauerkraut. Andra alternativ finns bland annat på kårhuset Trappan och klubben Fabriken där bland andra DJ Martin Asp ska spela.