• Carl Adam Tillberg är kulturentreprenören med driv. Foto: Fanny Miles

På egna mediaben

Ambition och full gas framåt. Carl Adam Tillberg väntar inte på att något ska hända, han ser till att det händer. – Själv är bäste dräng, eller vad det nu är man säger, menar den drivna 26-åringen.

Hans företag Angelworks har varit i rullning sedan 2009. Här samlar han sina kunskaper kring bland annat filmproduktion, manusskrivande, hemsideskonstruktion och marknadsföring. Förhoppningen är att även utveckla sitt förlag.

– Innan jag startade Angelworks hade jag drivit en produktionsbolagsförening men så ville jag göra det på professionell nivå istället. Det jag gillar allra mest är filmproduktion men det är i princip omöjligt att livnära sig på. Därför plockar jag in olika discipliner som jag är bra på, berättar Carl Adam. Resultatet är ett företag med en mängd olika mediaben.

Fem år som företagare

Trots sin ringa ålder fyllde det egna företaget fem år i våras och Carl Adam är nästintill en veteran gällande filmproduktion.

– Jag har skrivit film- och teatermanus sedan högstadietiden fast då mest på ploj. Jag gjorde min första ”riktiga” filmproduktion, med skådespelare och filmteam, när jag var 16 år. Även om jag startade företaget när jag var 21 år så är det alldeles försent i min värld. Det är ett komplex jag har, att alltid jämföra mig med de bästa. Ingmar Bergman blev till exempel, som 26-åring, den yngste teaterdirektören i Sverige. Än är det inte försent för mig, säger Carl Adam med glimten i ögat innan han tar en sipp av sitt kaffe.

Flygande kontor

Enotekets Coffice är platsen för verksamheten. Här hyr han in sig själv och sin dator för att kunna arbeta utanför hemmet. Här, med industrilandskapet utanför dörren, skapas en mötesplats för kreativa entreprenörer att samtala på mellan varven. Stommen för Carl Adam vilar på skådespeleri och film. Han sitter i styrelsen för Östergötlands förenade filmare och på teaterscenen tar han ofta plats, antingen bakom ridån eller framför. Förlaget har redan gett ut två böcker med fler på gång och för tillfället arbetar han som konsult inom marknadsföring och sälj.

Nått många mål

Nyfikenhet och driftighet är väsentliga delar av vad som för honom framåt.

– Jag har uppnått många mål och drömmar, både på det yrkesmässiga planet men också på det privata. Jag har en 3-årig dotter vilket är både en milstolpe och en stor vinst i mitt liv, säger en stolt Carl Adam. Framtiden låter inte vänta på sig för den unga och produktiva företagaren.