• Tråden har Parvin fäst mellan fingrarna och drar sedan upp håren ur kunden Mariannes hus. Foto: Max Elofsson
  • Parvin Asadnejad har drivit salong i Norrköping sedan 2007. Foto: Max Elofsson

Ovanlig metod för hårborttagning

På Kungsgatan i centrala Norrköping ligger Kungs Frisörsalongen som är ensamma i innerstaden om att erbjuda behandlingsformen trådning. Ägaren Parvin Asadnejad använder sig av trådning i sitt arbete, vilket inte är så vanligt i staden.

Allting började för tio år sedan när hon fick tillgång till lokalerna i Norrköping. Innan hade hon drivit frisörsalong i Finspång och Linköping sedan 1991, men 2007 valde hon att flytta hit i stället. Hennes verksamhet består av klassisk frisörsklippningar och allt vad som tillhör det. Men hon utför även trådning, det vill säga rycker hår från ansiktet med hjälp av trådar.

Björntråd

Den speciella tråden som hon använder heter björntråd. Detta för att det är en lite starkare och tåligare tråd. Den går heller inte sönder lika lätt. Hon rullar björntråden runt fingrarna och drar upp håren ur huden.

Det unika med den här metoden är att hårstråna försvinner utan några kemikaliska produkter. Huden blir därmed mer len och fin samtidigt som cirkulationen i ansiktet kommer igång.

– Vissa säger att de kom hit som en persika och lämnar oss som en nektarin, säger Parvin Asadnejad.

Tränade på sig själv

Hon lärde sig den här metoden redan som barn när hon tränade på sina egna ben. Det ledde sedan till att hon nu är ensam till att bedriva en sådan verksamhet i Norrköpings innerstad.

– Det känns lite men det är skönt efteråt, säger kunden Marianne som har gått regelbundet till Parvin för att bli trådad.

Att se kunder lämna med glädje är det bästa tycker Parvin Asadnejad. Att kunna hjälpa dem med att bli fina och lena gillar hon.

Framtiden tycker hon ser ljus ut trots en ökad konkurrens. Kundkontakten och att de ska känna en bekvämlighet när de är hos henne tycker hon är viktig med.