Östgötamässan Häst breddar utbudet

Nu utökas Östgötamässan Häst till att också innefatta jakt och lantliv. Ann Andersson är mässgeneral och Sabina Clerissy utställaransvarig på mässan som går av stapeln den 20 september.
– Det saknas en stor samlad häst-, jakt- och lantlivsmässa i Östergötland, den tidigare har varit en mässa som enbart riktat in sig på hästsporten. Vi vill ändra på det och se till att hela familjen kommer till Vretagymnasiet, säger Ann Andersson.

Hundar välkomna

Programmet är fullt av aktiviteter för alla med häst-, jakt- och lantlivsintresse. Uppvisningarna avlöser varandra och för våra fyrbenta vänner och deras husse och matte finns hundorienterade aktiviteter.
Sten-Åke Rönnqvist kommer till mässan med sina radiostyrda uppstoppade djur. Besökarna kan testa sina hundar i jaktsituation med radiostyrd björn, vildsvin och älg.
– Det arrangeras dessutom hundrally och lydnadstest tillsammans med Vretagymnasiets hundelever. Dit är hundägare välkomna att ta med sin egen hund, säger Sabina Clerissy.
– Förutom det kommer en av världens främsta på eftersök, Per ”Bula” Kristoffersson, och ger tips och råd kring hur man ska träna sin hund på eftersök och vilken utrustning man behöver, berättar Ann Andersson.

Kallblodsgalopp

Hästar har naturligtvis stor plats på mässan som arrangeras på och kring Vretagymnasiet utanför Linköping. När besökarna anländer till området blir de mötta av ridande cowboys som visar vägen till entrén. Senare under dagen hålls western- och dressyruppvisning, tömkörning, kändishoppning och kallblodsgalopp.
– Kallblodsgaloppen blev snabbt full, intresset är enormt stort, säger Ann Andersson.

Mässdel

Vid sidan om alla aktiviteter hålls förstås också en regelrätt mässa, både inomhus och utomhus. Där får besökarna information av företagen men också möjlighet att handla jakt-, hund- och hästsaker.
I år är mässan blott en dag men det finns förhoppning om att växa redan till nästa år.