• IFK:s ordförande Peter Hunt hoppas på en åttondeplats eller högre. Foto: Tommy Pettersson

Östgötaderby på Kopparvallen

På lördag inleds den 26:e omgången i fotbollsallsvenskan och på måndag är det derby mellan de två östgötska herrfotbollslagen IFK Norrköping och Åtvidabergs FF. Båda lagen ligger i mitten av tabellen.

Det senaste derbyt mellan IFK och ÅFF var i maj och slaget utspelade sig på Nya Parken. IFK vann hemmamatchen med 2-1 och nu är frågan om de ska lyckas kopiera vårens bedrift eller om ÅFF är starkare på hemmaplan.

– Jag ser fram emot matchen, förra derbyt var lite revansch från tidigare matcher mot Åtvidaberg, säger Peter Hunt, ordförande för IFK Norrköping. Han har sedan sexårsåldern funnits inom fotbollen i Norrköping och missar sällan någon av IFK:s matcher.

8 000 besökare

Derbyt i våras innebar en slutsåld arena, någonting som ÅFF nu hoppas på att lyckas med. Åtvidabergs marknadschef Anders Herge tror att närmare 8 000 östgötar ska leta sig till Kopparvallen, bara vädret är tillräckligt bra. Förra gången Kopparvallen fick arrangera östgötaderby var i fjol. Då hade det inte varit något derby på 30 år och man tog till och med fram en extraläktare för att få plats med de 8 500 besökarna.

Övre halvan

Peter Hunt tror på IFK och hoppas på en plats i den övre halvan av tabellen. Att slåss med Malmö FF, Helsingborg IF, IFK Göteborg och AIK är kanske inte aktuellt men strax därunder pågår en kamp om placeringarna.

– Det är tajt på mitten, jag skulle vilja att vi hamnar på plats åtta eller högre och det ser hyggligt ut just nu, säger han.