• Anders Landelius eller Slidin Slim som han också kallar sig är frontman i Dead Soul. Foto: Stefan Hedström
  • Niels Nielsen spelar gitarr, producerar och är en av de drivande krafterna i undergångsbluesbandet Dead Soul. Foto: Stefan Hedström
  • Den mytomspunne Papa Eremitus II leder Ghost. vem han är i det civila är en väl bevarad hemlighet. Foto: Stefan Hedström
  • Midnight Proppen i Night kan alla de rätta poserna. Foto: Stefan Hedström

Östgötaband på turné

De tre östgötabanden Ghost, Dead Soul och Night kommer till Flygeln på lördag som en del av en större Skandinavienturné som inleddes den 25 november i Lund.

Ghost är numera internationella storstjärnor som uppträtt på Rock In Rio och behöver ingen närmare presentation. Dead Soul från Linköping och Norrköping släppte nyligen lovordade plattan ”In the darkness” och i bandet finns Niels Nielsen verksam i Norrköping och meed studio i Söderköping. Night är de unga uppstickarna som spelar klassiskt heavy metal av 1980 års modell. Premiären på Mejeriet i Lund var utsåld och så är  även flera av datumen på turnén. Störst är intresset för de anonyma och maskerade spökena i Ghost.

Papa dirigerar

 Självklart anförda av den onde påven Papa Eremitus II som på ett självklart sätt dirigerar sina mannar och visar att de numera är ett band av världsklass med sin tyngd och sina välskrivna låtar. Dead Soul har nu vuxit till att vara en septett och då med två trummisar i sättningen som gör att det låter mycket och tungt. Anders Landelius visar har att han faktiskt är en av landets allra bästa sångare och om Dead Souls musik är mörkare än novembernatten så finns det hopp och frälsning mitt i allt det svarta. Killarna i Night är unga men hängivna och kan varje pose och varje riff som någonsin gjorts inom hårdrockens gyllene 80-tal.

Nästa Norrköping

 Sådant vinner man alltid poäng på. Men det mesta handlar naturligtvis om Ghost och de namnlösa spökena som infriar alla högt ställda förväntningar som finns på dem. Östergötland är hett i musikbranschen just nu. Den 7 december når turnén Norrköping.