• Bild från förra årets Pantamera/Winning Groundkampanj. Foto: Tommy Pettersson

Östergötlands Fotbollsförbunds nya kampanj

Panta burkar och flaskor är bra för miljön, engagemanget och ekonomin men att det kan vara bra för fotbollsföreningar det kommer en ny kampanj att visa .

Östergötlands Fotbollförbund samarbetar sedan en tid tillbaka med Pantamera för att få flera att panta mera. I år bjuder förbundet in länets fotbollsföreningar till en pantkamp där priset förutom panten utgörs av en landskampsresa till Friends Arena.

Pantamera i Östergötland

ÖFF kommer under säsongen 2016 att arrangera en regional pantkamp som riktar sig till fotbollsföreningar. Förutom panten vinner föreningarna även platser på en landskampsresa till Friends Arena den 10 oktober och VM-kvalmatchen Sverige - Bulgarien.

–Vi är glada och stolta över att kunna samarbeta med Pantamera kring ett relevant och angeläget projekt. Fotbollen engagerar många och pant är ett enkelt sätt för föreningar och lag att att få igång engagemang, tjäna pengar och samtidigt göra en insats för miljön. ÖFF kryddar tävlingen med att vinnarna får åka till Friends Arena på en fotbollsresa senare i höst. Vi ser en landskamp med IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson i rollen som ny förbundskapten. Det blir häftigt, säger Thomas Kölnäs, kanslichef på Östergötlands Fotbollförbund.

Tvååker är bäst

Pantamera arbetar aktivt gentemot föreningslivet för att öka pantningen och sedan tre år tillbaka genomförs miljötävlingen Föreningskampen. Förra året deltog över 1 400 föreningar i tävlingen och tillsammans har de samlat in över 13 miljoner förpackningar.

Allra flest förpackningar lyckades halländska Tvååkers IF samla in 165 900 burkar och PET-flaskor.

– Vi vet att det finns ett stort engagemang inom föreningslivet och vi samarbetar idag aktivt med ett stort antal föreningar. Vi finns i Norrköping och vill gärna bidra till föreningslivet här. Tillsammans med ÖFF siktar vi på att få alla Östergötlands fotbollsföreningar ännu mer engagerade och taggade att panta mera, säger Rickard Andersson, produktchef för Pantamera vid Returpack.