• Fredagen den 9 december hölls den årliga julfesten. Foto: Sven-Åke Molund

Omsorgsjul stöttar de hemlösa

Varje år hjälper Föreningen Omsorgsjul Hemlösa personer som är ekonomiskt utsatta genom att arrangera en julfest. I år ägde det rum i Pingstkyrkans lokaler i Norrköping den 9 december.

Föreningen Omsorgsjul Hemlösa anordnade även i år ett stort julbord för personer som är hemlösa eller ekonomiskt utsatta. Fredagen den 9 december dukades borden upp inne i Pingstkyrkans lokaler i Norrköping och de 250 personerna som hade samlats var mycket nöjda.

Kände stor glädje

Föreningens ordförande Pär Linderoth har varit med och sett till att det blivit av. Han berättar att anmälningslistorna var fyllda och att han känner en stor glädje att se dem ha trevligt.

– Norrköping är en ganska segregerad stad där det är många som inte har det så bra, därför känns det jättebra att kunna vara med och göra det här igen, säger Pär Linderoth.

Fler presenter

Att de anordnar ett julbord för de ekonomiskt utsatta har de gjort nu i flera år. Förutom att de bjuder på julmat så fick alla besökare även varsin chokladask och ett presentkort på Ica.

Föreningen Omsorgsjul Hemlösa är helt beroende av sponsorpengar för att kunna genomföra detta. Förutom julfesten så arrangerar de varje år vissa utflykter under sommaren, såsom ett besök på Kolmårdens djurpark bland annat.

– Jag känner en stor tacksamhet att kunna bidra, avslutar Pär Linderoth.